Zwanger

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Er breekt een hele nieuwe en spannende tijd aan.

Wanneer aanmelden

Vanaf het moment van een positieve test kun je je aanmelden bij ons, zie hiervoor het kopje ‘welkom’. De eerste afspraak vindt plaats bij ongeveer 8-9 weken zwangerschap. 

Vervolg controles

In het begin van de zwangerschap kom je om de 4 à 5 weken op controle. Dit wordt in de loop van de zwangerschap steeds frequenter tot je aan het einde van de zwangerschap iedere week bij ons op controle komt.

Tijdens de zwangerschapscontrole’s komen een aantal onderdelen steeds terug, dit zijn het meten van je bloeddruk, eventueel je gewicht en voelen we aan je buik of de baarmoeder en het kindje goed volgens schema groeien. Ook luisteren we vanaf 12 weken iedere controle naar het hartje van de baby.
Neem iedere controle het mapje mee wat je bij de eerste controle hebt gekregen, hierin bewaren we je zwangerschapskaart, bloed- en echouitslagen.

Bij de 1e controle krijg je een formulier mee om bloed te prikken in de zwangerschap. Je moet voor het bloedprikken van tevoren online een afspraak maken, Om een afspraak te maken klik op de volgende link: https://afspraaklaboratoria.qmatic.cloud
Als een online afspraak maken niet kan, mag er gebeld worden voor een afspraak met 088 – 34 24 614.

Voor meer informatie over het bloedonderzoek in de zwangerschap bekijk de volgende filmpjes.
* Video over het bloedonderzoek voor zwangeren.
* Video over het bloedonderzoek naar infectieziekten en antistoffen tegen bloedgroepen.
* Video over Rhesus D-negatief
* Video over Rhesus c-negatief

 

Folder Zwanger

Scroll naar boven