Onderzoek

Onderzoek naar voorlichting over de 22 wekenprik tijdens de zwangerschap

TNO en de Universiteit Maastricht zoeken zwangere vrouwen die mee willen doen aan het onderzoek naar voorlichting over de 22 wekenprik tijdens de zwangerschap. Deze 22 wekenprik is voor alle zwangere vrouwen in Nederland beschikbaar, en is vrijwillig. Vind jij het leuk en belangrijk om bij te dragen aan betere voorlichting over deze vaccinatie? Dan kun je meedoen aan ons online vragenlijstonderzoek. Als dank voor je deelname krijg je van ons een kleine attentie. 

Kijk voor meer informatie of om je op te geven op www.onderzoek.zwanger-vaccinatie.nl
Van jouw verloskundige ontvang je rond 16 weken een formulier met meer informatie. 

PRIDE studie

Er is nog weinig bekend over aandoeningen en ziekten bij moeder en kind die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Om hier onderzoek naar te doen, hebben wij de PRIDE Study opgezet. Wij hopen van harte dat u wilt deelnemen als u sinds kort zwanger bent!

De PRIDE (PRegnancy and Infant DEvelopment) Study is een groot onderzoek onder zwangere vrouwen in heel Nederland. Voor dit wetenschappelijk onderzoek worden deze vrouwen en hun kinderen langere tijd gevolgd. Het belangrijkste doel is om factoren te ontdekken die van invloed zijn op de gezondheid van moeder en kind. De PRIDE Study wordt uitgevoerd door het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) in Nijmegen in samenwerking met vele anderen waaronder de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en diverse gynaecologen. Op de website https://pridestudy.nl/ vindt u meer informatie over dit onderzoek en over de mogelijkheden voor deelname. 

Scroll naar boven