Onderzoek

Onderzoek naar voorlichting over de 22 wekenprik tijdens de zwangerschap

TNO en de Universiteit Maastricht zoeken zwangere vrouwen die mee willen doen aan het onderzoek naar voorlichting over de 22 wekenprik tijdens de zwangerschap. Deze 22 wekenprik is voor alle zwangere vrouwen in Nederland beschikbaar, en is vrijwillig. Vind jij het leuk en belangrijk om bij te dragen aan betere voorlichting over deze vaccinatie? Dan kun je meedoen aan ons online vragenlijstonderzoek. Als dank voor je deelname krijg je van ons een kleine attentie. 

Kijk voor meer informatie of om je op te geven op www.onderzoek.zwanger-vaccinatie.nl
Van jouw verloskundige ontvang je rond 16 weken een formulier met meer informatie. 

PRIDE studie

Er is nog weinig bekend over aandoeningen en ziekten bij moeder en kind die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Om hier onderzoek naar te doen, hebben wij de PRIDE Study opgezet. Wij hopen van harte dat u wilt deelnemen als u sinds kort zwanger bent!

De PRIDE (PRegnancy and Infant DEvelopment) Study is een groot onderzoek onder zwangere vrouwen in heel Nederland. Voor dit wetenschappelijk onderzoek worden deze vrouwen en hun kinderen langere tijd gevolgd. Het belangrijkste doel is om factoren te ontdekken die van invloed zijn op de gezondheid van moeder en kind. De PRIDE Study wordt uitgevoerd door het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) in Nijmegen in samenwerking met vele anderen waaronder de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en diverse gynaecologen. Op de website https://pridestudy.nl/ vindt u meer informatie over dit onderzoek en over de mogelijkheden voor deelname. 

EPI-pain studie

Voor deze studie zijn we op zoek naar vrouwen met een pijnlijke episiotomie (knip) vanaf zes weken na de bevalling.

Ben je nieuwsgierig en wil je mogelijk meedoen met het onderzoek?
Neem contact op met Sharon (sharon@pelvicpain.nl)) of info@bfhe.nl.
Bellen kan ook, op maandag, dinsdag en donderdagochtend zijn ze bereikbaar aan de telefoon: 0228-322166.

Geef aan dat je bent doorverwezen door ons (verloskundigen) of dat je dit zelf op onze website hebt gelezen en dat je belt over de epi-pain studie.
Fysiotherapeut/Bekkenfysiotherapeut MScBekkenfysiotherapie Hogen EschMolenweg GezondheidscentrumMolenweg 11b, 1601 SR  ENKHUIZENTel:0228-322166Buiten deze uren kunt u het antwoordapparaat inspreken of een e-mail sturen naar info@bfhe.nl

 

Scroll naar boven