Zwangerschapsdiabetes

Als er in de zwangerschap door een afwijkende uitslag van de suikertest (ook wel OGTT genoemd) dan zeggen we dat er sprake is van zwangerschapssuikerziekte of zwangerschapsdiabetes.

In de folder van het Dijklander Ziekenhuis wordt heel duidelijk uitgelegd wat zwangerschapsdiabetes inhoudt en wat het plan is voor in de zwangerschap.
Dijklander Ziekenhuis Patiëntenvoorlichtingsfolder Zwangerschapsdiabetes

Wat verandert er verder voor je in de zwangerschap bij zwangerschapsdiabetes?
* We vragen jullie om na de afwijkende uitslag van de OGTT zo snel mogelijk een afspraak te maken met een diëtiste om alvast je voedingspatroon op orde te maken. Dit kan voordat je een afspraak hebt gekregen bij een diabetesverpleegkundige.
* Er wordt een verwijzing door je verloskundige gestuurd naar het Dijklander Ziekenhuis zodat je wordt opgeroepen door de diabetes verpleegkundige voor een afspraak.
* We vragen je bij elke controle naar de verloskundige je diabetesdagboekje mee te nemen. We kunnen dan samen beoordelen of je glucosewaarden goed zijn.
* Er worden bij zwangerschapsdiabetes standaard groeiecho’s gemaakt. Deze groeiecho’s zullen plaatsvinden bij 28, 32 en 36 weken zwangerschap.
* Je kunt gewoon onder zorg bij ons blijven en indien je suikerwaardes goed blijven en de groei van de baby normaal is kan de verdere zwangerschap en bevalling ook met ons plaatsvinden. Dan zitten er verder geen risico’s aan. 

Diëtisten

Scroll naar top