Na de kraamtijd

Anticonceptie

Het is verstandig om hier over na te denken, omdat u enkele weken na de bevalling alweer vruchtbaar kunt zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende anticonceptiemiddelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Tijdens de laatste kraambedcontrole zullen we dit met je bespreken. We hebben ook een folder waarin alle anticonceptiemethoden staan beschreven, deze kan je aan ons vragen.
www.anticonceptie.nl

Bekkenbodemoefeningen

Door de zwangerschap en de bevalling zijn de spieren van uw bekkenbodem verslapt en uitgerekt. Het is daarom aan te raden binnen enkele dagen na de bevalling te beginnen met bekkenbodemoefeningen. Deze oefeningen helpen de bekkenbodem weer sterk te krijgen. Dit kan een positieve invloed hebben op incontinentie- en verzakkingsklachten. De oefeningen worden aangeleerd op de zwangerschapsgym en andere zwangerschapscursussen. Probeer de oefeningen een aantal keer per dag te herhalen.
Klik op de folder hieronder voor meer informatie of bekijk het filmpje over je bekkenbodem.

Nacontrole

Ongeveer zes weken na de bevalling wordt je op de praktijk verwacht voor de nacontrole.
De nacontrole vindt in principe plaats bij de verloskundige die ook bij de bevalling aanwezig was.
De nacontrole is voor jezelf. Natuurlijk is je baby van harte welkom.
Voor een nacontrole afspraak kun je ons bellen op het telefonisch spreekuur.

Fit ná de bevalling

 • Mama in Shape: Fit 4 Lady 
  Ik wil een fitte moeder zijn, 2x30min sporten per week betekent ook tijd voor mezelf, persoonlijke begeleiding motiveert mij.
  In 8 weken weer helemaal in vorm + 2 leuke lessen voor Mama & Kind
  • Shantala Baby Massage
  • Baby gebarentaal
  € 15,- per week met omringpas.
 • Moeder en fit
  Ongeveer 4 à 6 weken ná de bevalling. Rustig opbouwen van de conditie en het hervinden van een balans in zowel fysiek als emotioneel opzicht.
 • Nynke Gemser
  Zandburen 10, 1777 CS Hippolytushoef, 0227-592108 / 06-49923805
 • Mama-relax
  De mama-relax workshop is even tijd voor jezelf maken. Naast de vele inzichten die je zal krijgen leer je ook mindfulness, ontspanningsoefeningen en een aantal babymassagetechnieken die praktisch inzetbaar zijn. Een gezellige relaxte ochtend met andere moeders. Even tijd voor jezelf! Deze workshop is gericht voor babymoeders. De workshop duurt ongeveer 3 uur.
  Wendy Klinker, info@wendyklinker.nl, 06 52 30 10 14 Locatie Hoorn
Scroll naar top