Verloskundigen

Simone Bosma-van der Geest

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie te Groningen. Na het afstuderen heb ik bij verschillende verloskundigenpraktijken in het land waargenomen zodat ik veel ervaring kon opdoen en veel verschillende manieren van werken als verloskundige ben tegengekomen. Ik ben er in die tijd achter gekomen dat ik graag in een kleine verloskundigenpraktijk wilde werken. Hierdoor heb je meer tijd en zie je mensen ook vaker zodat je een persoonlijke band kan opbouwen.

Sinds 2008 werk ben ik werkzaam bij verloskundigenpraktijk De Vooroever. In het begin als waarneemster, maar uiteindelijk als maat. Ik voel me heerlijk op mijn plek in deze praktijk. Je kan de tijd nemen voor de mensen en echt een band opbouwen. Zelf ben ik geboren en opgegroeid in de Wieringermeer, vlakbij Medemblik. Ik vind ons werkgebied dan ook heerlijk om in te werken en ken de omgeving erg goed. Ik ben helemaal op mijn plaats in deze verloskundigenpraktijk.

De zwangerschap en de geboorte van een kind is en blijft iets bijzonders en ik streef ernaar om dit voor iedere zwangere ook bijzonder te houden. 
Ik doe mijn werk met veel liefde en plezier en zal zorgdragen voor een goede begeleiding van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.

Samen met Jan-Piet Bosma heb ik 3 kinderen.
Op 10 september 2011 ben ik bevallen van onze dochter Lorna Jeanette Anna Bosma.
Op 19 april 2015 ben ik bevallen van onze zoon Hidde Leonardus Johannes Bosma.
Op 10 september 2017 ben ik bevallen van onze dochter Julia Cornelia Pieternella Bosma.
Inderdaad 2 dochters op dezelfde dag! 

Hinke van Belzen-Slappendel

Mijn naam is Hinke van Belzen – Slappendel en ik ben geboren en getogen in Wieringerwerf. Ik heb gestudeerd in Zuid-Limburg aan de Academie Verloskunde Maastricht en daar heb ik ook vier jaar gewoond. Maastricht is een prachtige stad en ik heb er met plezier gestudeerd.
Het eerste half jaar na mijn studie heb ik in verschillende praktijken waargenomen en in januari 2008 ben ik begonnen in Verloskundigenpraktijk de Vooroever waar ik het nog steeds ontzettend naar mijn zin heb.
De populatie is divers en erg gezellig en met mijn collega’s kan ik het ook ontzettend goed vinden. Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk, wat een heerlijk vak!

In juni 2013 ben ik getrouwd en we hebben 4 fantastische kinderen mogen krijgen! In oktober 2015 is Mara geboren, in februari 2017  kregen we een zoon Mees, in oktober 2019 dochter Milou en in juni 2022 een dochter Mint. De eerste keer ben ik in het ziekenhuis bevallen en de andere kinderen zijn thuis geboren. Alle 4 met hun tante erbij, Ingrid. Al met al ontzettend gelukkig, wat is het heerlijk om moeder te zijn! Ondertussen zijn we ook verhuisd van Medemblik naar Opperdoes waar we heerlijk wonen!

Ik wil jullie samen met mijn collega’s een goede begeleiding bieden tijdens de zwangerschap, bevalling en/of kraambed.
Het is erg belangrijk dat je deze tijd goed ervaart, het is tenslotte ‘kostbaar goed’. Ondertussen kan ik ook uit eigen ervaring spreken en weet heel goed hoe belangrijk vertrouwen is.
Wij proberen je een veilige haven te bieden en willen graag dat je bij vragen of ongerustheden contact met ons opneemt. Ik vind het belangrijk om met veel aandacht jouw zorg goed vorm te geven en je een persoonlijke begeleiding te bieden in ons prachtige vakgebied.

Evelien Tromp - Schipper

Mijn naam is Evelien Tromp-Schipper, verloskundige bij praktijk De Vooroever.  

Vanaf mijn 17e ben ik samen met mijn jeugdliefde Martin, waar ik mee samenwoon op slechts 300 meter van de praktijk in Medemblik. Wij hebben drie prachtige kinderen: Rosa (2012), David (2013) & Samuel (2017). Leuk te vermelden dat ze alle drie in bad zijn geboren, een hele bijzondere ervaring!  

In juni 2008 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Antwerpen (B)! Vervolgens ben ik als verloskundige aan de slag gegaan in het ziekenhuis. Vanaf juni 2021 ben ik werkzaam als verloskundige bij praktijk De Vooroever.  

Als verloskundige ben ik betrokken bij een hele bijzondere periode in het leven van de aanstaande ouders. Ik vind het dan ook een voorrecht om dit life-event van zo dichtbij mee te maken en jullie daarin zo goed mogelijk te begeleiden. Hierin vind ik het bieden van persoonlijke zorg en coaching erg belangrijk. 

Melissa Blom

Ik ben Melissa Blom. Juli 2021 ben ik gestart als verloskundige bij verloskundigenpraktijk “de Vooroever”. Ik woon in Wervershoof. De opleiding tot verloskundige heb ik gevolgd aan de Verloskunde academie in Amsterdam. Ik vind het heerlijk om nu elke dag met de verloskunde bezig te zijn en ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen! Wat ik belangrijk vind als verloskundige is dat jullie je bij ons op jullie gemak voelen en het gevoel hebben dat de zorg die jullie krijgen aansluit bij jullie wensen en behoeften.  Hopelijk kunnen wij samen zorgen voor een mooie ervaring tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Tot snel!

Renate Zwier

Mijn naam is Renate Zwier en ik woon al bijna mijn hele leven in Medemblik. Werken bij De Vooroever is voor mij dus een thuiswedstrijd! Dit doe ik sinds januari 2022 met heel veel plezier. Ik heb mijn opleiding samen met Melissa gevolgd aan de Verloskunde Academie Amsterdam en we gaan nu dus gezellig verder als collega’s. Ik blijf de verloskunde fascinerend vinden, van begin tot eind. Ik vind het een voorrecht om er voor jullie te mogen zijn tijdens deze bijzondere periode van jullie leven. Als verloskundige vind ik het belangrijk om iedere vrouw in haar waarde te laten en open te staan voor haar wensen of ideeën. Een combinatie van zorg op maat, goede communicatie en het uitstralen van rust en vertrouwen staan voor mij centraal. Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten!

Scroll naar boven