Het maken van een geboorteplan

Wat is een geboorteplan?

Het maken van een geboorteplan is niet verplicht. Het maken van een geboorteplan is een vorm van voorbereiding op de bevalling en een manier om de bevalling samen met je partner te bespreken. Een geboorteplan is een document waarin jullie je wensen rondom de bevalling aangeven. Het geboorteplan is ook een communicatiemiddel met jullie zorgverlener. Het plan moet eenvoudig, duidelijk en beknopt zijn. Dingen die vanzelfsprekend zijn hoeven jullie niet in het plan op te nemen. Bespreek het plan met jullie verloskundig zorgverlener rond 33 weken zwangerschap. Stop een kopie van het geboorteplan in je zwangerschapsmapje.

Wil je meer informatie over het maken van een geboorteplan, klik dan hier.

Geboortefotografie

Steeds meer ouders hebben de wens om de geboorte van dit nieuwe leven professioneel te laten vastleggen door een fotograaf. 
Bij een thuisbevalling heb je vrije keuze in welke fotograaf je graag bij je bevalling aanwezig zou willen hebben.

In het Centrum voor geboortezorg zijn er met een aantal geselecteerde geboortefotografen overeenkomsten gesloten zodat ouders de fotoreportage krijgen die ze wensen, de fotografen hun werk goed kunnen doen en medewerkers van het Centrum voor geboortezorg verzekerd zijn dat de zorgverlening wordt gerespecteerd en ongehinderd verloopt. Deze overeenkomst zorg voor duidelijkheid en zorgvuldigheid in de omgang tussen de fotografen en het ziekenhuispersoneel. Ook worden deze fotografen toegelaten tot de operatiekamer als er sprake is van een keizersnede. 
Hieronder vind je een overzicht van de geselecteerde geboortefotografen van het Centrum van geboortezorg. 

Cynthia’s Fotografie Cynthia Doodeman – van Stiphout

Sandrinos geboortefotografie Sandra van der Meulen

Renate van Lith Fotografie Renate van Lith

Nieuw Leven geboortefotografie Gerjanne Immeker

Liefdevolle Start Daniëlle van Houwelingen

 

 

Scroll naar boven