Flesvoeding

Wij realiseren ons goed dat er omstandigheden zijn waarin het geven van borstvoeding niet je voorkeur heeft, onmogelijk of ongewenst is. Maar het geven van flesvoeding kan ook om welke reden dan ook een bewuste keuze zijn. Flesvoeding is een goed alternatief voor borstvoeding, maar bevat geen antistoffen.

Als er geen bijzonderheden zijn, wordt meestal gekozen voor standaard flesvoeding. Is er sprake van een allergie bij de baby of bij een familielid dan kan in overleg worden gekozen voor hypo-allergene flesvoeding.

Bij het geven van voeding is het persoonlijk contact met jouw baby erg belangrijk. Houd daarom het aantal mensen dat jouw kindje voeding geeft de eerste maanden beperkt. Als veel verschillende mensen jouw kindje voeding geven kan je baby daar onrustig van worden.

In de kraamperiode wordt de hoeveelheid flesvoeding die een baby per 24 uur krijgt, geleidelijk opgebouwd. De eerste voeding wordt kort na de geboorte aangeboden, je begint de eerste 24 uur met 10 ml flesvoeding per keer. Met de verloskundige en kraamverzorgster wordt besproken hoe de flesvoeding voor jouw kindje wordt opgehoogd.

Er is een aantal merken in de winkel te krijgen, het is niet aan ons om één specifiek merk aan te raden. Wel is het belangrijk om in de eerste weken niet teveel soorten flesvoeding uit te proberen mochten er zich problemen voordoen.

De kraamverzorgster zal je thuis helpen bij het klaarmaken van de voeding, de hoeveelheid en zal advies geven over de hygiëne.

Scroll naar boven