Voeding

Gevarieerd eten in de zwangerschap is belangrijk om alle belangrijke vitamines en mineralen binnen te krijgen. Eten uit de schijf van vijf. U hoeft niet te eten voor twee, wel kan uw behoefte aan koolhydraten verhoogd zijn en kunnen broodmaaltijden met volkoren producten en avondeten met aardappelen, rijst of pasta van belang zijn. Snoep niet te veel en wees zuinig met het gebruik van suiker. Niet te veel frisdrank en vruchtensap. 

Voedingscentrum heeft nieuwe app: ZwangerHap

Speciaal voor zwangere vrouwen heeft het Voedingscentrum een nieuwe app ontwikkeld: ZwangerHap.

In deze gratis app kun je snel en makkelijk opzoeken je een product wel of beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap. In de app staan duizenden producten, waaronder producten waarover vrouwen veel twijfelen. Denk aan bepaalde soorten kaas, vis en vlees. Daarnaast kunnen zwangeren de groei van de baby in de buik volgen. En ze krijgen informatie over hoe ze gezond kunnen eten tijdens de zwangerschap. 

IJzer tekort in de zwangerschap

Heb je een ijzertekort, eet dan voldoende producten met ijzer en foliumzuur, zoals vlees, vis en gevogelte, volkoren graanproducten, peulvruchten en groene bladgroenten. Op de website van het voedingscentrum vindt je hierover nog meer informatie. 

Scroll naar boven