Praktijk

Onze praktijk verleent zorg in de dorpen Aartswoud, Abbekerk, Benningbroek, De Weere, Hauwert, Kreileroord, Lambertschaag, Medemblik, Middenmeer, Midwoud, Nibbixwoud,  Opperdoes, Oostwoud, Sijbekarspel, Slootdorp, Twisk, Wervershoof, Wieringerwerf, Wognum en Zwaagdijk-Oost. Als je twijfelt of je tot ons gebied behoort, bel ons gerust.

In de praktijk werken Hinke van Belzen-Slappendel, Simone Bosma – van der Geest, Ingrid Barten en Evelien Tromp-Schipper met veel plezier samen en vormen een hecht team. Tijdens de spreekuren kun je ons alle vier tegenkomen en zullen we ervoor zorgen dat je ons alle vier leert kennen.

Samen begeleiden we zwangerschappen, bevallingen en kraambedden. Als er geen complicaties zijn, ben je vrij om te kiezen voor een thuisbevalling ofwel voor een poliklinische bevalling in het Dijklander Ziekenhuis onder onze leiding. Ook als je onder leiding van de gynaecoloog bent bevallen, kun je ons bij thuiskomst op ons dienstnummer bellen voor begeleiding van het kraambed.

Wij houden op drie locaties spreekuur;

 • Medemblik
     Gedempt Achterom 1b 
     1671 AE Medemblik
 • Middenmeer (in de huisartsenpraktijk van dr. Bouwmans) 
     Oester 31 
     1775 JH Middenmeer
 • Wieringerwerf (in de huisartsenpraktijk van dr. Alders) 
     Omtaplein 16 
     1771 CW Wieringerwerf

De eerste controle vindt plaats rond 8 à 9 weken zwangerschap, gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Vanaf het moment van een positieve test kun je je bij ons aanmelden, dit mag via de website, per mail of telefonisch.

Het kan zijn dat er een student aanwezig is tijdens het spreekuur, de bevalling of in het kraambed. Dit wordt altijd aangekondigd via de website. Tijdens een bevalling wordt dit altijd vooraf aan de telefoon gevraagd. Als je hier bezwaar tegen hebt kun je dit ten alle tijde aangeven.

Geboortehart en moederraad

Geboortehart is een Integrale Geboortezorg Organisatie binnen West-Friesland en Waterland. Wij als verloskundigenpraktijk De Vooroever zijn hierbij aangesloten. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de website van het Geboortehart..
Een onderdeel van het Geboortehart is de Moederraad. Doel van de moederraad is dat alle ouders in West-Friesland en Waterland de best mogelijke geboortezorg ontvangen. Meer informatie over de moederraad is te lezen op de website van het Geboortehart of op deze link Moederraad te klikken.

Flyer Moederraad

Scroll naar top