Kinderwens
Je verlangt naar een kind en daarom ga je stoppen met anticonceptie. Geniet van deze leuke en enerverende periode in je leven. Maak je, zeker in het begin, niet te druk want zwanger worden gaat meestal vanzelf. Van alle vrouwen die zwanger willen worden is binnen één jaar 80 tot 90 procent in verwachting. De eerste fase van de zwangerschap is echter zeer gevoelig en belangrijk. In de eerste acht weken na de bevruchting worden alle organen gevormd. Al voor je zwangerschap kun je daarom terecht bij je verloskundige voor het kinderwensspreekuur. Immers, als je straks zwanger blijkt, is een deel van die gevoelige periode al voorbij.
Tijdens het kinderwensspreekuur geeft de verloskundige je persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn. Er wordt voorlichting gegeven over hoe je de kans vergroot op het krijgen van een gezonde baby en je krijgt uitleg over het slikken van foliumzuur, gevarieerd en gezond eten en bijvoorbeeld medicijngebruik. Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over bepaalde risicofactoren in de familie. Maar ook jouw vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan tijdens het kinderwensspreekuur centraal.
Veel verloskundigenpraktijken in Nederland zijn al begonnen met het aanbieden van een kinderwensspreekuur, wij zijn er sinds eind 2010 ook mee gestart. Als je interesse hebt mag je een email sturen naar info@verloskundigendevooroever.nl (noteer bij de email dat het om het kinderwensspreekuur gaat). Ook als je niet in ons gebied woont mag je hiervoor contact met ons opnemen. Je wordt dan door ons teruggebeld om een afspraak te maken. Helaas wordt kinderwensspreekuur nog niet vergoed door de zorgverzekering.
Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op de volgende links:
http://www.strakszwangerworden.nl
http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2015/alles-vruchtbaarheidsbehandelingen-en-de-zorgverzekering
Alles over vruchtbaarheidsbehandelingen en de zorgverzekering
www.benikdrager.nl Op deze website is meer informatie te vinden over dragerschap en de
mogelijkheden die er zijn om na te gaan of er sprake is van een verhoogde kans
op een kind met een ernstige erfelijke ziekte.