Voorkom infecties, uitgerekend nu!

Ik ben zwanger. Wat kan ik doen om geen infecties te krijgen?

De zwangere vrouw leest in de folder ‘Ik ben zwanger. Wat kan ik doen om geen infecties te krijgen’ wat zij kan doen om infecties te voorkomen tijdens de zwangerschap en wat zij moet doen als ze in aanraking komt met bepaalde infectieziekten. Klik op onderstaande knop.

Other languages

Cytomegalovirusinfectie (CMV) en zwangerschap

CMV wordt doorgegeven via direct en indirect contact met besmette lichaamsvloeistoffen zoals speeksel, urine, sperma, cervixslijm, moedermelk en bloed. Meestal verloopt het zonder symptomen maar soms is er koorts en moeheid. Klik op de onderstaande link voor meer info.

Kinkhoest en zwangerschap

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte die ernstige hoestbuien kan veroorzaken. Het is vooral gevaarlijk voor jonge baby’s die nog niet zijn gevaccineerd. Een goede manier om pasgeboren baby’s tegen kinkhoest te beschermen is om vrouwen tijdens de zwangerschap een kinkhoestprik te geven. Vanaf 2019 krijgen alle zwangere vrouwen deze prik aangeboden.
Zie voor meer informatie op de website van de RIVM over kinkhoest.

Een afspraak maken kan telefonisch 088 01 00 550 of per email rvp@ggdhn.nl. Neem het intakeformulier mee naar de afspraak. Klik hier om het intakeformulier te downloaden.

Other languages

Scroll naar boven