Maandag 4 april 19.00-20.30 uur
Prof. dr. R.P.M. Steegers-Theunissen heeft baanbrekend onderzoek gedaan. Hieruit blijkt onder andere dat smaakontwikkeling en (groente) leren eten van een kind, al in de baarmoeder begint. In dit webinar vertelt zij over de effecten van voeding voor- en tijdens de zwangerschap, op het ongeboren kind, én op het kind op latere leeftijd.
Dit webinar wordt georganiseerd door Spurd Purmerend en is toegankelijk voor professionals én (aanstaande) ouders uit de regio Noord-Holland. Voor professionals is accreditatie geregeld. Inschrijven kan hier: https://forms.gle/Dhn9JWkF3pZ7nor2A Na inschrijving ontvangt u op 4 april een Teams link naar het webinar. Heel graag tot dan!
Programma:
19.00 uur: | Opening | Floor Volker, JOGG-regisseur Purmerend |
19.05 uur: | Impact van voeding vóór de zwangerschap (vader en moeder) (kort) | prof. Steegers-Theunissen |
19.15 uur: | Impact van voeding tijdens de zwangerschap op gezondheid van de baby én op smaakontwikkeling van de baby | prof. Steegers-Theunissen |
19.35 uur: | Wat en hoe zwangeren juist wél moeten eten tijdens de zwangerschap en waarom | prof. Steegers-Theunissen |
19.40 uur: | Hoe kun je zwangeren het beste helpen met hun leefstijl? Tips en het programma Slimmer Zwanger | prof. Steegers-Theunissen |
19.50 uur | Waar hebben de zwangeren behoefte aan als het gaat om begeleiding? | Floor Volker De zwangere deelnemers |
20.00 uur | Evaluatie webinar | Professionals deelnemersDe zwangere deelnemers |
20.15 uur | Afsluiting | Floor Volker |