Geboorte Mint van Belzen

Lieve dames, partners en familieleden, 


Na een prachtige zwangerschap, waarin ik in de laatste week voor mijn verlof nog 4 prachtige bevallingen heb mogen begeleiden, begon het dan bij mijzelf. Dit keer wilde ik eens een bad uitproberen, daar zie ik veel dames baat bij hebben. Ik had een bad gehuurd en toen de vliezen braken hebben we rustig aan alles opgezet en klaargezet. Een laag water er alvast in en langzaam aan begonnen de weeën. Het begon rustig, dus we gingen nog even op bed liggen. Het lukte me gelukkig goed te ontspannen en ik voelde dat de weeën goed hun werk begonnen te doen. De laatste bevalling was ik best wat gespannen het laatste deel wat het verloop niet bevorderde had ik het idee. Daarom wilde ik na een uur boven toch naar beneden en in bad. Het laatste beetje bijgevuld met lekker warm water en inderdaad, het warme water zorgde ervoor dat ik goed kon ontspannen! Vanaf 1.00 in de nacht lag ik heerlijk in het bad op de rand hangend, weg te doezelen tussen de weeën door. Mijn man lag lekker op de bank, een klein lichtje aan in de woonkamer, de kindjes lagen heerlijk te slapen boven en Ingrid had in de avond alle spullen al klaar gelegd. Ik kon alles loslaten en het zette mooi door! Om 2.45 toch mijn man wakker gemaakt, wanneer moesten we Ingrid en de kraamzorg bellen? Het begon nu wel pittig te worden. Ik kreeg een glaasje limonade en lieve coaching van hem! Om 3.00 merkte ik dat ik er klaar mee raakte en besefte me dat het hoog tijd werd te bellen! Gelukkig was Ingrid er om 3.15, want ik voelde de druk opkomen… Om 3.22 werd in bad een prachtig klein meisje geboren, onze Mint! Hoera, een heerlijke opluchting is het als ze geboren is! Ze had een prachtige start en keek helder om zich heen. Nog geen 5 minuten oud begon ze al te zoeken en dronk ze na 1 goede hap zo uit de borst! De placenta volgde ook vlot, nog in bad, en mijn oudste dochter heeft de navelstreng doorgeknipt. Wat een feest zo heerlijk in je eigen omgeving met de kindjes op bed en je eigen man en schoonzus als begeleiding! In de ochtend werden de andere kindjes wakker en kwamen 1 voor 1 knuffelen, al het harde werken weer waard als je die mooie kindjes zo samen ziet! De kraamtijd was wederom 1 groot feest, een superlieve ZZP kraamverzorgster ondersteunde ons in deze mooie week! Ik geniet altijd onwijs van deze tijd, heerlijk! De ontlading, het fantastisch mooie meisje, de lieve mensen om je heen. Het meisje doet het super, komt de eerste 3 nachten heel vaak, maar daarna keurig 1 keer per nacht. Mijn herstel verloopt erg goed, heel fijn als je 4 kindjes hebt om te verzorgen. Nu heerlijk de zomer genieten van mijn verlof en ik het najaar hoop ik jullie weer te zien!
Het was een fantastisch mooie ervaring en dat wens ik jullie allemaal ook toe!


Lieve groet, Hinke 

Lieve mensen,

Het zit er nu officieel op. Na een proefjaar zonder mijn verloskundige bestaan besloten volledig voor het echovak te gaan. Wat een enorme bofkont ben

Lees meer »

EPI-pain studie

Voor deze studie zijn we op zoek naar vrouwen met een pijnlijke episiotomie (knip) vanaf zes weken na de bevalling. Ben je nieuwsgierig en wil

Lees meer »

Stoptober 2023

Stoppen met roken is niet makkelijk. Maar wist je dat het wel iets makkelijker is als je het samen doet? Doe daarom mee met Stoptober

Lees meer »

Fysiotherapeut Sharon Lankhorst-Kamphuis

Inloopspreekuren bij de verloskundigenpraktijk De Vooroever van 9:00-10:00u 7 juli15 september13 oktober10 november8 december Hieronder wat informatie over Sharon: Sharon werkt bij Fysiotherapie praktijk Hoogkarspel-Westwoud.Haar

Lees meer »

De NIPT vanaf 1 april 2023

Vanaf 1 april 2023 wordt de NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) onderdeel van het reguliere programma voor prenatale screening. De NIPT is een test waarbij het bloed van

Lees meer »

Inloopspreekuur fysiotherapie

Hallo Mama’s (in spe), Mijn naam is Sharon Lankhorst, fysiotherapeut bij Fysiotherapie praktijk Hoogkarspel-Westwoud. Vanaf januari zal ik eens per maand inloopspreekuur houden bij Verloskundigenpraktijk

Lees meer »

Geboorte Mint van Belzen

Lieve dames, partners en familieleden,  Na een prachtige zwangerschap, waarin ik in de laatste week voor mijn verlof nog 4 prachtige bevallingen heb mogen begeleiden,

Lees meer »

Oproep ervaringsverhalen

Voor de website van Geboortehart zijn wij op zoek naar nieuwe ervaringsverhalen van moeders die begeleid zijn door een zorgverlener die aangesloten is bij het

Lees meer »

Lactatiekundige

Lieve dames,  Hoera, we kunnen weer een lactatiekundig inloopspreekuur bieden! We hebben lactatiekundige Jacqueline Holleman bereid gevonden om weer in de even weken op vrijdagochtend

Lees meer »
Scroll naar boven