Geboorte Mint van Belzen

Lieve dames, partners en familieleden, 


Na een prachtige zwangerschap, waarin ik in de laatste week voor mijn verlof nog 4 prachtige bevallingen heb mogen begeleiden, begon het dan bij mijzelf. Dit keer wilde ik eens een bad uitproberen, daar zie ik veel dames baat bij hebben. Ik had een bad gehuurd en toen de vliezen braken hebben we rustig aan alles opgezet en klaargezet. Een laag water er alvast in en langzaam aan begonnen de weeën. Het begon rustig, dus we gingen nog even op bed liggen. Het lukte me gelukkig goed te ontspannen en ik voelde dat de weeën goed hun werk begonnen te doen. De laatste bevalling was ik best wat gespannen het laatste deel wat het verloop niet bevorderde had ik het idee. Daarom wilde ik na een uur boven toch naar beneden en in bad. Het laatste beetje bijgevuld met lekker warm water en inderdaad, het warme water zorgde ervoor dat ik goed kon ontspannen! Vanaf 1.00 in de nacht lag ik heerlijk in het bad op de rand hangend, weg te doezelen tussen de weeën door. Mijn man lag lekker op de bank, een klein lichtje aan in de woonkamer, de kindjes lagen heerlijk te slapen boven en Ingrid had in de avond alle spullen al klaar gelegd. Ik kon alles loslaten en het zette mooi door! Om 2.45 toch mijn man wakker gemaakt, wanneer moesten we Ingrid en de kraamzorg bellen? Het begon nu wel pittig te worden. Ik kreeg een glaasje limonade en lieve coaching van hem! Om 3.00 merkte ik dat ik er klaar mee raakte en besefte me dat het hoog tijd werd te bellen! Gelukkig was Ingrid er om 3.15, want ik voelde de druk opkomen… Om 3.22 werd in bad een prachtig klein meisje geboren, onze Mint! Hoera, een heerlijke opluchting is het als ze geboren is! Ze had een prachtige start en keek helder om zich heen. Nog geen 5 minuten oud begon ze al te zoeken en dronk ze na 1 goede hap zo uit de borst! De placenta volgde ook vlot, nog in bad, en mijn oudste dochter heeft de navelstreng doorgeknipt. Wat een feest zo heerlijk in je eigen omgeving met de kindjes op bed en je eigen man en schoonzus als begeleiding! In de ochtend werden de andere kindjes wakker en kwamen 1 voor 1 knuffelen, al het harde werken weer waard als je die mooie kindjes zo samen ziet! De kraamtijd was wederom 1 groot feest, een superlieve ZZP kraamverzorgster ondersteunde ons in deze mooie week! Ik geniet altijd onwijs van deze tijd, heerlijk! De ontlading, het fantastisch mooie meisje, de lieve mensen om je heen. Het meisje doet het super, komt de eerste 3 nachten heel vaak, maar daarna keurig 1 keer per nacht. Mijn herstel verloopt erg goed, heel fijn als je 4 kindjes hebt om te verzorgen. Nu heerlijk de zomer genieten van mijn verlof en ik het najaar hoop ik jullie weer te zien!
Het was een fantastisch mooie ervaring en dat wens ik jullie allemaal ook toe!


Lieve groet, Hinke 

Geboorte Mint van Belzen

Lieve dames, partners en familieleden,  Na een prachtige zwangerschap, waarin ik in de laatste week voor mijn verlof nog 4 prachtige bevallingen heb mogen begeleiden,

Lees meer...

Oproep ervaringsverhalen

Voor de website van Geboortehart zijn wij op zoek naar nieuwe ervaringsverhalen van moeders die begeleid zijn door een zorgverlener die aangesloten is bij het

Lees meer...

Lactatiekundige

Lieve dames,  Hoera, we kunnen weer een lactatiekundig inloopspreekuur bieden! We hebben lactatiekundige Jacqueline Holleman bereid gevonden om weer in de even weken op vrijdagochtend

Lees meer...

De griepprik bij zwangere vrouwen

Onderstaande informatie is afkomstig van de RIVM site Pasgeborenen kunnen door de griepprik van de moeder tijdens de zwangerschap beschermd worden tegen ernstige complicaties bij

Lees meer...

1010 Fitwear

Comfort en ondersteuning tijdens je zwangerschap Het hormoon progesteron zorgt voor bredere vaatwanden waardoor je bloed minder gemakkelijk naar je hart terugstroomt. Wist je dat

Lees meer...

GGD; onderzoek hoe bereid jij je voor?

Net zwanger?  Wij zijn op zoek naar jullie!                                                                                                                 Je bent net zwanger. Sommige aanstaande ouders met kinderwens zoeken informatie voordat zij zwanger zijn, terwijl andere

Lees meer...

Sportief en Zwanger

Sportief & Zwanger is in Wervershoof. We gaan weer aan En nee, niet via de laptop of tablet deze keer, maar gewoon lekker live, face-to-face, in het

Lees meer...

Mom in Balance

Mom in Balance verzorgt in binnen- en buitenland outdoor workouts voor vrouwen die zwanger zijn, recent bevallen (minimaal 6 weken na de bevalling) en voor

Lees meer...

Voorlichtingsavond over de bevalling

Voorlichtingsavonden Informatie over de bevalling Tijdens deze 1 uur durende voorlichting zullen wij uitleg geven over weeën, ontsluiting, de uitdrijving, het nageboortetijdperk, de kraamtijd en

Lees meer...

Bekkenoefentherapie

BekkenoefentherapieCynthia Kunis; Oefentherapie voor het behandelen en voorkomen van bekkenklachten bij zwangerschap Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er

Lees meer...

Borstvoedingsthee afgeraden

Borstvoedingsthee afgeraden vanwege mogelijk gezondheidsrisico voor baby’s 17 november 2020 Bureau Risicobeoordeling & onderzoek (BuRO), een onafhankelijk onderdeel van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, raadt

Lees meer...

Home Start Medemblik

Home Start vrijwilligers steunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Elke ouder heeft weleens vragen over opvoeden. Over heel gewone dagelijkse dingen waar je

Lees meer...

Coronavirus

BELANGRIJK BERICHT MET BETREKKING TOT HET CORONAVIRUS – OKTOBER 2020 Lieve zwangere of kraamvrouw, We kunnen ons voorstellen dat er (opnieuw) veel onrust heerst omtrent

Lees meer...
Scroll naar top