BabyParade

Filemon Schouten
Naam:Filemon Schouten
Geboren op:04-08-2019
Gewicht:3840 gram
Zoon van:Henrie en Katrien Schouten, broertje van Jalissa, Mayara en Manuel


Simone bevallen van dochter Lorna
22-09-2011

LORNA BOSMA GEBOREN OP 10 SEPTEMBER 2011

Img_7937 foto voor op website

Zoals velen van jullie weten was mijn uitgerekende datum op 4 oktober 2011, maar onze dochter wilde graag eerder komen.
Op zaterdag 10 september werd onze dochter Lorna Jeanette Anna Bosma geboren.

Jullie zullen misschien wel nieuwsgierig zijn hoe ik zelf ben bevallen.
Hierbij dus een korte samenvatting van het einde van mijn zwangerschap en de bevalling.

Ik zal beginnen met te vertellen dat ons kindje de gehele zwangerschap steeds in dezelfde houding heeft gelegen. Hoofdje linksboven en de rug zat steeds aan de linkerkant van mijn buik en het kontje dus onderin. Het kindje heeft nooit gedraaid in mijn buik, zelfs niet met de rug van links naar rechts. Een stuitligging dus. Daarom koos ik ervoor om het uitwendig proberen te laten draaien. Dit hebben we vier keer geprobeerd, maar we kregen het niet voor elkaar. Ons kindje zat in stuitligging dus gewoon het lekkerst. Wel erg jammer want ik wilde heel erg graag thuis bevallen. Doordat het nu een stuitligging was mocht dat jammer genoeg niet meer. Wel had ik voor mezelf besloten dat ik zeker eerst vaginaal wilde proberen te bevallen.

De gehele zwangerschap verliep goed. Wel wat kleine zwangerschapsklachtjes, maar dat hoort erbij. Op vrijdag 2 september, ik was toen 35+3 weken zwanger, begon ik opeens een iets hogere bloeddruk te krijgen. Dus moest ik extra gecontroleerd worden. Maandag 5 september was de bloeddruk nog hoog, maar omdat ik geen hoge bloeddruk klachten had hoefde er gelukkig nog niks te gebeuren. De volgende dag voelde ik mezelf niet lekker en heb toen mijn verloskundige gebeld. Mijn bloeddruk was flink gestegen en ik moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig hoefde ik maar één nachtje te blijven, want de volgende ochtend was de bloeddruk weer gezakt. Wel moest ik vrijdag 9 september weer op controle komen bij de gynaecoloog. Mijn bloeddruk was die vrijdag weer een stuk hoger en ook de waarden in mijn bloed waren niet goed. Bij 36+3 weken zwangerschap werd ik dus weer opgenomen in het ziekenhuis, ik mocht waarschijnlijk niet meer naar huis tot het kindje geboren was.

Op zaterdagochtend 10 september, na een onrustige nacht met voorweeën braken opeens  mijn vliezen al spontaan. Direct daarop kreeg ik al weeën die in vlot tempo regelmatiger kwamen en krachtiger werden. Na een vlotte ontsluiting van 4,5 uur had ik al volledige ontsluiting en mocht ik gaan persen. Na iets minder dan een uur persen werd onze dochter geboren, eerst met haar kontje en als laatst haar hoofdje.

Lorna deed het direct goed na de geboorte en mocht heerlijk bijkomen bij mij op de buik.
Lorna woog bij de geboorte 2910 gram. Nadat wij als ouders ook waren bijgekomen en opgefrist waren, zijn we aan het eind van de middag lekker met z’n drieën naar huis gegaan.

Jan-Piet en Simone