BabyParade

Gijs Kool
Naam:Gijs Kool
Geboren op:03-12-2018
Gewicht:2720 gram
Zoon van:Erik en Olga Kool - Kramer


Oerbron

Informatie avond over het bevallen in water

Tijdens de informatieavond over badbevalling komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • praktische informatie over de baden, hoe zien ze er uit, hoe zet je ze op;
  • natuurlijk bevallen en het gebruik van water tijdens de zwangerschap en geboorte;
  • samen bevallen en de rol van de partner;
  • de rol van de verloskundige;
  • diverse houdingen en hulpmiddelen tijdens weeën en geboorte.


Tijdens de informatieavond zullen (indien voorradig) verschillende typen baden opgesteld staan zodat je een idee krijgt van de omvang en de mogelijkheden van elk type bad.  

Programma
De avond wordt ondersteund door een video/dvd presentatie. Een algemene video over bevallen in water (in Nederland), de verdere ontwikkeling van het bevallen in water, beelden over de voorbereiding (wateryoga) van diverse waterbevallingen. Deze laatste video's zijn beschikbaar gesteld door vrouwen die in een bad bevallen zijn en worden alleen op onze informatieavond vertoond. De avond zal in samenwerking met vroedvrouw Marieke Verschelling plaatsvinden.

  • 19:30 uur Demonstratie en uitleg bevalbaden
  • 19:45 uur Lezing bevallen in water
  • 21:00 uur Pauze
  • 21:10 uur Dvd presentatie over voorbereiding en bevallen in water
  • 22:10 uur Afsluiting avond

Vragen en opmerkingen worden zeer op prijs gesteld  

Prijs
€ 39,95 per paar.  
Komt u met de auto, houd dan rekening met parkeergeld.

Locatie
Ons kindercentrum
H.R. Holst straat 2, Culemborg

Data
- 14 november
- 24 januari 

Inschrijven
Via de website van de oerbron (www.oerbron.nl) kunt u zich inschrijven voor een informatieavond over bevallen in het water.
Tel: 035-5316733 Email: mariekeverschelling@gmail.com 
Naar de website van de Oerbron

Badverhuur

Oerbron deel 1 van 4Oerbron deel 2 van 4

Oerbron deel 3 van 4Oerbron deel 4 van 4

Cursus voor paren ter voorbereiding op de bevalling

Warm water heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op veel zwangere vrouwen. Het warme water werkt ontspannend en vergroot de bewegingsmogelijkheden van je lichaam. Deze cursus doe je samen met je partner zodat je samen kunt genieten, delen en je kunt voorbereiden op de intense ervaring van de bevalling. Veel paren ervaren het als een intieme, veilige speelse manier van samen zijn. Het in warme water samenzijn geeft rust, kracht, zelf vertrouwen en een gevoel van verbondenheid.

In de lessen besteden wij aandacht aan het verdiepen van de ademhaling, praktische bevalhoudingen, contact maken met je baby en bewegen, gedragen en gemasseerd worden door je partner in water.

Positieve en ondersteundende eigenschappen van warm water:
- De ontspannende en losmakende werking.
- De opwaartse kracht draagt een gedeelte van het lichaamsgewicht.
- De weerstand en de hydrostatische druk zorgen voor een constante massage, die ontspant en stimulerend werkt op de circulatie.
- Het verhoogt het tastgevoel, zodat we beter kunnen voelen en waarnemen waar spanning en ontspanning zich in het lichaam bevinden.
- Geheel ondergedompeld sluiten we alle zintuigen af en richten we ons op de binnen wereld. Met deze focus bereiken we innerlijke stilte, die bevrijdend kan werken en ons in verbinding brengt met diepere lagen in ons wezen en/of met de baby.

We geven de cursus van 4 lessen op zondagavond van 19:45-20:45 in het zwembad van de Werf, Klinkerweg 79, Amsterdam. Het is een klein zwembad met een watertemperatuur van 34 graden. Les wordt gegeven in kleine groepen. Per lesuur maximaal 7 paren die door 2 docenten met doula/verloskundige achtergrond, begeleid worden.

De cursus kost € 160,- en u kunt zich via onderstaand telefoonnummer of e-mail adres inschrijven. Voor de data kunt u onze site www.oerbron.nl bezoeken.

De Oerbron
T: 035-5316733 (ma t/m vrij tussen 09:00 en 13:00 uur)
Giro: 8979299
E: info@oerbron.nl


Bevallingsbaden.nl

Een waterbevalling is voor veel mensen nog een onbekend fenomeen. De laatste jaren kiezen steeds meer vrouwen bewust voor het bevallen in bad en de voordelen van water. De vrouwen die in bad zijn bevallen zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling.

Al eeuwen voelen vrouwen die moeten baren zich aangetrokken tot water. Water heeft een rustgevende kwaliteit, die veel steun kan geven. Deze rustgevende, ontspannende werking is slechts één van de voordelen van een bevalling in water.

Over de veiligheid hoef je je geen enkele zorg te maken. Met de juiste voorbereiding is de bevalling in water net zo veilig als iedere andere methode.

Ook als de uiteindelijke geboorte niet in bad plaatsvindt, zorgt het bad voor ontspanning en heeft het water een pijnstillende werking

Kies je voor een bevalling in bad, dan is het belangrijk het juiste bad in huis te hebben. Een normaal ligbad is niet mogelijk in verband met de beperkte diepte, bewegingsvrijheid en ruimte voor de verloskundige. Onze baden zijn geoptimaliseerd voor jou én de verloskundige.

Daarnaast kan je als partner de keuze maken om ook mee in bad te gaan om te ondersteunen en maakt dan direct deel uit van het intieme en intense moment.
Door het speciale design en haar eigenschappen is het bad uniek in zijn soort. En, niet onbelangrijk, erg gemakkelijk en snel op te zetten. Binnen 15 minuten staat het bad gereed, dus geen lastig bouwpakket en moeilijke instructies! Ook het opruimen na de bevalling is simpel, snel en hygiënisch.
Het bad wordt altijd geleverd met een compleet bevallingspakket. Dit pakket bestaat o.a. uit: elektrische opblaaspomp, binnenhoes, vloerbescherming, anti-slipmatje, warmte afdekhoes, thermometer, schepnetje, waterslang plus toebehoren, dompelpomp voor afvoer water na afloop en duidelijke instructies.

CONTACT

De Stuw 7
9771CA Sauwerd
Nederland

Wij bezorgen in heel Nederland en Belgie

Telefoon:
+31 (0)6 47 82 82 74
(Ook voor WhatsApp)

Email:
info@bevallingsbaden.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag:
10.00 tot 18.00

Zaterdag & zondag:
Gesloten