BabyParade

Gijs Kool
Naam:Gijs Kool
Geboren op:03-12-2018
Gewicht:2720 gram
Zoon van:Erik en Olga Kool - Kramer


Plaats van de bevalling

Je kunt in Nederland kiezen voor een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling. Het is belangrijk dat je je veilig en op je gemak voelt tijdens de bevalling. Dat kan thuis of in het ziekenhuis zijn. Uit onderzoek blijkt dat er geen verschil bestaat in veiligheid tussen een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling. Wel zitten er kosten aan een ziekenhuisbevalling vast, die soms (gedeeltelijk) vergoed worden door de verzekering. Bij de bevalling zal ook een kraamverzorgster aanwezig zijn, zowel thuis als in het ziekenhuis. Het is goed om voor de bevalling na te denken over deze keuze, maar hij kan ook tijdens de bevalling nog gemaakt worden. Alleen als de verloskundige ziet dat er iets niet goed gaat tijdens de bevalling beslist zij voor je en zul je naar het ziekenhuis moeten.

Voorlichtingsavonden in het Westfries Gasthuis

Op de voorlichtingsavond van het westfries gasthuis krijgt u informatie over het verloop van de bevalling en het kraambed in het ziekenhuis.

Kijk voor datums van de voorlichingsbijeenkomst op de website van het
Westfries Gasthuis.

De voorlichtingsavonden beginnen om 20:00 uur en duren tot ongeveer 21:30 uur (inclusief rondleiding op de verloskamers). Een verloskundigen en verpleegkundige van de afdeling zullen deze avond leiden. De voordrachten worden gehouden in het personeelsrestaurant, begane grond, oudbouw.

Heeft u belangstelling voor deze voorlichtingsavonden dan kunt u zich aanmelden bij het patiëntenservicebureau.
maandag tot en met donderdag         9:00 tot 16:00 uur
vrijdag                                                9:00 tot 15:00 uur
Telefoonnummer 0229 - 257 613

Losse rondleiding

Ben jij (net) zwanger of wil je dat graag worden? Elke 1e dinsdag van de maand om 17:00u vindt er een rondleiding plaats van ongeveer een half uur. Je kan vrijblijvend zien waar je misschien wel gaat bevallen. Ook iemand die heel dicht bij je staat is van hart welkom, bijvoorbeeld de toekomstige papa, oma of tante.
In groepjes van maximaal 16 personen krijgten geïnteresseerden een indruk van het Geboortecentrum in het WFG. Heel graag 10 minuten van tevoren melden bij de centrale receptie van het ziekenhuis. 

Aanmelden kan via zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl. Bellen kan ook: van maandag t/m vrijdag tussen 8:15u en 16:30u naar 0229 25 76 13.