BabyParade

Mees van Weerden
Naam:Mees van Weerden
Geboren op:13-03-2019
Gewicht:3900 gram
Zoon van:Herman en Anouk van Weerden - Verblaauw


Bevallingsverlof, aangepaste regelingen
05-01-2015

Vanaf 1 januari aangepaste regelingen voor verlof

22 december 2014

De Eerste Kamer heeft unaniem ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vanaf 1 januari gaan de nieuwe maatregelen in.

De nieuwe wet regelt dat partners een onvoorwaardelijk recht krijgen op drie dagen opname van ouderschapsverlof rond de geboorte van het kind. Daarmee krijgen zij - naast het huidige kraamverlof van twee dagen - meer mogelijkheden om rond de geboorte tijd door te brengen met hun baby.

Langer bevallingsverlof bij zieke pasgeboren baby

Ook wordt het bevallingsverlof van de moeder verlengd als haar pasgeboren baby langdurig in het ziekenhuis wordt opgenomen. Een moeder krijgt de gelegenheid om na de ziekenhuisopname haar baby tien weken thuis te verzorgen. Het huidige zwangerschap- en bevallingsverlof van zestien weken is in die gevallen niet afdoende.

Bevallingsverlof naar vader bij overlijden moeder

Daarnaast gaat het bevallingsverlof van een moeder over naar haar partner als zij overlijdt bij de geboorte van het kind. Op die manier is een pasgeboren kind verzekerd van de zorg van een ouder.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid (het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden).