Zwangerschapsyoga en baby- en mamamassage
29-12-2014

Welkom bij Luym

 

Ontspanning en aandacht kenmerken het karakter van Luym. In deze geest brengen wij je diverse ontspannende arrangementen en activiteiten zoals; massages, een overnachtiging in onze bed & breakfast of een verblijf aan de Noord-Hollandse kust in een sfeervol vakantiehuis.
 
Zwangerschapsyoga
 

Waarom
Yoga tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat je alle veranderingen in je lichaam bewust meemaakt. Door de diverse yoga-houdingen bouw je kracht en souplesse op en leer je beter te luisteren naar je intuïtie. Je versterkt voeten, benen, bekkenbodem, onderrug, en versoepelt de heupen en schoudergordel, waardoor de kans op klachten rond deze plekken aanzienlijk wordt verkleind. Met speciale ademhalingstechnieken creëer je rust en ontspanning waar zowel jij als je kindje profijt van hebben. Het beste moment om te beginnen aan zwangerschapsyoga is wanneer je tussen de 18 en 24 weken zanger bent, uiteraard kan je jezelf wel al eerder opgegeven. Ervaring met yoga is niet vereist.
Lesinhoud

Iedere yogales is opgedeeld in twee lesblokken, één blok oefeningen van 60 minuten en één blok voorlichting van 15 minuten. In het eerste blok geven we diverse (yoga)-oefeningen, die speciaal zijn afgestemd op het lichaam van de zwangere vrouw. Middels verschillende yoga poses en ademhalingstechnieken helpen wij jou om je zowel fysiek als mentaal sterk te maken voor de bevalling. We besteden onder meer aandacht aan het contact maken met je kindje, opvangen van weeën en diverse baringshoudingen en perstechnieken. In blok 2 lichten we je onder andere voor over de tijd die volgt na je bevalling en krijg je veel praktische informatie en tips. Tevens is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met je medecursisten. 

 

De cursussen vinden wekelijks plaats op maandag om 19.00 en 20:30 en dinsdag om 18.30 en 20:00 en duren 75 minuten per les. De verkorte cursus bestaat uit vijf lessen, waarvan één partnerles en terugkomles (de babyreünie) na de bevalling. De volledige cursus beslaat tien lessen, waarvan één partnerles en terugkomles na de bevalling. Per cursus is er plaats tot maximaal 8 personen. Tevens is het mogelijk om privélessen te volgen. Alle cursussen worden op onze locatie in Hoorn gegeven.

 

 

Zwangerschapsmassage/mamamassage

 

Zwangerschapsmassage

Vanaf de derde maand, tot het eind van je zwangerschap, kan je bij ons terecht voor diverse zwangerschapsmassages. De behandelingen dienen zowel ter ontspanning van jou en je baby, als ter verlichting van veelvoorkomende zwangerschapsklachten, zoals ongemakken in de onderrug, nek, schouders, benen en voeten. Op de speciaal voor zwangere dames aangemeten massagetafel, kunnen wij je op professionele wijze masseren. De tafel biedt de mogelijkheid om de borsten en buik op ontspannen wijze te laten rusten in de exclusief daarvoor bestemde uitsparingen (zie afbeelding onder). Op deze manier kunnen moeder en hun kindje zeer comfortabel en zonder enige hinder op de buik liggen voor een fijne zwangerschapsmassage

 

Cursus babymassage
Waarom

Tijdens babymassage leert je kindje zich goed te ontspannen, hierdoor verbeterd de bloedsomloop, verhoogd de weerstand en wordt het zich beter bewust van zijn of haar lichaam. Naast de kalmerende en ontspannende werking, heeft de massage tevens een positief effect op de hormoonbalans van zowel je baby als van jezelf. Men ziet een daling in de hoeveelheid stresshormonen en een stijging in oxytocine, het hormoon voor vertrouwen en verbondenheid. Mede hierdoor ontstaat er een sterkere band tussen ouder en kind. Daarnaast kan de massage een hulpmiddel zijn wanneer je kindje last heeft diverse ongemakjes. Zo kan het buikrampjes, veelvuldig huilen en overstrekking van de rug verminderen en leer je tegelijk de lichaamstaal van je baby beter te begrijpen. Er kan gestart worden met deze cursus als je kindje 6 à 8 weken oud is.


Lesopbouw

Bij de cursus babymassage kan je direct aan de slag. We leren je in een veilige en professionele omgeving je baby te masseren. Doordat je rechtstreeks in contact staat met je kind, weet je meteen of de baby zich op zijn gemak voelt en bouw je een sterke vertrouwensband met elkaar op. Je leert op intuïtie te masseren en je krijgt advies hoe jij je kindje bij bepaalde ongemakjes meer kan laten ontspannen. Tijdens de les zorgen wij voor olie en op het eind een warme handdoek waar de baby nog even fijn in je armen kan nagenieten. Mocht je bepaalde technieken toch lastig vinden, dan kan je altijd de docent om enkele persoonlijke instructies vragen. Daarnaast ontvang je van ons een helder handboek, zodat je ook thuis rustig kan oefenen en jij en je baby elkaar nog beter leren kennen.

 

Iedere eerste week van de maand start er een nieuwe driedelige cursus babymassage (exacte lesdagen en -tijden worden in overleg met de cursisten bepaald). De duur van één les is 90 minuten en biedt ruimte aan een groep maximaal 4 personen. Tijdens de lessen worden cursisten voorzien van alle benodigdheden als olie en handdoeken. Daarnaast ontvang je een handboek met stapsgewijze instructies van de diverse massagetechnieken. 

 

Voor meer informatie kijk op de website: www.luym.nl