BabyParade

Mees van Weerden
Naam:Mees van Weerden
Geboren op:13-03-2019
Gewicht:3900 gram
Zoon van:Herman en Anouk van Weerden - Verblaauw


Thuis bevallen
08-12-2014


Nieuwe NICE guidelines:

Thuis bevallen of geboortecentrum zorgt voor minder complicaties

04 december 2014

In Groot-Brittannië is er veel media aandacht voor uitspraken van het gezondheidsinstituut NICE (The National Institute for Health and Care Excellence). Ze moedigt vrouwen aan om thuis of in een geboortecentrum te bevallen.

Het advies uit Groot-Brittannië is: bent u gezond zwanger? Beval dan thuis of in een geboortecentrum. In alle omstandigheden bij voorkeur met een verloskundige die naast de zwangere vrouw staat.

Gezond zwanger? Beval dan thuis of in een geboortecentrum!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het voor zwangeren zonder risicofactoren veiliger is om thuis of in een geboortecentrum te bevallen dan in het ziekenhuis. Dit omdat de kans op medische interventies zoals inleiden of een kunstverlossing (vacuümpomp) daar kleiner zijn. En omdat vrouwen zich daar meer op hun gemak voelen, schrijft de BBC.

In Groot-Brittannië is ongeveer 45 procent van de vrouwen gezond zwanger. Deze groep heeft weinig kans op complicaties gedurende de zwangerschap. De meest voorkomende indicaties die daar zijn om in het ziekenhuis te bevallen zijn: een meerling krijgen of een medische indicatie hebben zoals een hoge bloeddruk. 

Meer informatie

Download de richtlijn 'Intrapartum care: care of healthywomen and their babies duringchildbirth'van NICE. Lees wat de media in de UK en Nederland  over het onderwerp hebben geschreven.