BabyParade

Filemon Schouten
Naam:Filemon Schouten
Geboren op:04-08-2019
Gewicht:3840 gram
Zoon van:Henrie en Katrien Schouten, broertje van Jalissa, Mayara en Manuel


Babymassage in de Wieringermeer
19-02-2013

 Cursus Baby- en peutermassage volgens de Shantala-methode.

Behalve de cursus Shantala-babymassage wordt er in maart en april 2013 in het Agrarisch Kinderdagverblijf ’t Krieltje aan de Schelpenbolweg 21 in Slootdorp nu ook de cursus “Spelen en masseren met peuters volgens de Shantala-methode”aangeboden.

De cursus voor peutermassage bestaat uit 4 bijeenkomsten en is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 2 ½ tot 4 jaar samen met één van hun ouders of verzorgers. Tijdens de cursus zijn ouder en kind samen bezig met de Shantala-massage. Dit wordt ondersteund met bewegingsspelletjes, liedjes en versjes. De grootte van groep kan variëren van 5 tot 8 peuters met hun ouder/ verzorger.

Een belangrijk onderdeel van deze cursus, én de basis van zowel de Shantala babymassage als van de    Shantala peutermassage, is de kunst van het aanraken. Aangeraakt worden is een basisbehoefte voor ieder mens, het geeft een gevoel van acceptatie, geborgenheid en veiligheid en is daardoor van wezenlijk belang voor de emotionele en sociale ontwikkeling van het kind.

Shantalamassage is een gemakkelijk aan te leren, uit India afkomstige massagetechniek met een ritmisch karakter. De Franse arts , Frederic Leboyer, bekend van de eerste onderwaterbevalling, heeft ruim 20 jaar geleden deze massagetechniek naar het Westen gehaald. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden, zich lichamelijk, geestelijk en emotioneel evenwichtiger ontwikkelen.
De Shantala-babymassage krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. De peutermassage, die ontwikkeld is uit de Shantala-babymassage door docenten van de Vereniging voor Shantala-docenten, is relatief nieuw, maar wordt in Nederland de laatste jaren steeds vaker aangeboden.

Op zaterdag 16 maart gaat zowel de cursus Shantala babymassage als de cursus Shantala peutermassage van start, de daarop volgende data zijn: 23 en 30 maart en 6 april.
De volgende cursussen worden in september 2013 gegeven. Voor deze cursussen kunt u zich nu al opgeven.

Shantala peutermassage van 9.30 uur tot 10.30 uur.                                                                                     
Shantala babymassage van 11.00 uur tot 12.30 uur

Opgave voor 2 maart!

Voor meer informatie en opgave:

Ria Verveer (aangesloten bij de vereniging van Shantala docenten in Nederland)                                            
tel: 0223-532013                                                                                                                                                                
of via de mail:  shantalaria@hotmail.com

(zie ook onder kopje kraambed => na de kraamtijd)