BabyParade

Benjamin Lewis Middel
Naam:Benjamin Lewis Middel
Geboren op:16-05-2020
Gewicht:3478 gram
Zoon van:Winfred Middel en Jennifer Nuijens, broertje van Oliver


Corona update 9 mei 2020 versoepeling
10-05-2020

Lieve zwangeren en partners, 

 

Wat zijn wij onwijs blij met jullie! Zoveel begrip, lieve woorden en er werd ook zoveel meegedacht. Heel veel dank daarvoor. 

 

De landelijk ingevoerde maatregelen in de uitbraakfase van het Coronavirus hebben effect gehad en dat geeft nu ruimte voor versoepeling en daar zijn wij onwijs blij mee! Dit betekent dat wij onze zorg weer zoveel mogelijk gaan inrichten zoals jullie van ons gewend zijn. 

 

Er gelden uiteraard nog wel aangescherpte regels waarbij wij de adviezen van het RIVM opvolgen. 

 

Algemeen

  • Neem telefonisch contact met ons op voorafgaand aan een lijfelijk contact als er sprake is van klachten passend bij COVID-19 en kom NIET naar de praktijk. 
  • Ook wij hanteren de regel om 1,5 meter afstand te houden op de praktijk, bij de mensen thuis en als wij aan het werk zijn in het ziekenhuis, uiteraard is ons lichamelijk onderzoek bij de zwangeren hiervan uitgesloten. 

 

Zwangerschap

  • De reguliere controles plannen wij weer in vanaf de volgende al bestaande afspraak met de zwangere. Deze controles zullen allemaal weer fysiek plaatsvinden. Indien een vervroegde controle gewenst is dan horen wij dat graag per mail. 
  • Partners zijn welkom bij ALLE echo’s, zowel bij ons op de praktijk als bij echocentrum Eva van Hoorn. 
  • Partners zijn welkom bij de volgende controles op de praktijk: de intake (bij 8-9 weken, tevens ook een echo) en de controle rond 33-34 weken (wanneer de bevalling wordt besproken). Wij kiezen er op dit moment bewust voor om partners slechts op 2 afspraken toe te staan vanwege de wat kleinere wachtruimte en spreekruimte waarin wij werken. Regionaal is er gekozen om partners toe te laten bij 2 tot 4 van de reguliere controles. Wij hopen op jullie begrip. Kinderen zijn helaas nog niet welkom op de praktijk, uitgezonderd van pasgeboren baby’s. 
  • Wij vragen jullie bij binnenkomst in de praktijk je handen te desinfecteren met handenalcohol, dit staat op de tafel. 

 

Bevalling

  • Bij een thuisbevalling mag, indien gewenst 1 extra persoon aanwezig zijn naast de partner, mits deze de 1,5 meter afstand kan bewaren tot de verloskundige en/of de kraamverzorgster. Het Dijklander ziekenhuis in Hoorn verwacht hier a.s. maandag een uitspraak over te kunnen doen. Vooralsnog geldt daar dat alleen de partner welkom is bij de bevalling. 

 

Kraamperiode en daarna

  • In de kraamperiode komen wij nog wel steeds 1 keer fysiek langs en de overige controles verrichten wij telefonisch. Uiteraard komen wij extra langs indien dit gewenst is en/of medisch noodzakelijk. 
  • De 6 weken nacontrole mogen wij ook weer fysiek aanbieden bij ons op de praktijk. Indien de voorkeur uit gaat naar een telefonische afspraak is dat uiteraard ook mogelijk. 
  • De spiralen kunnen ook weer geplaatst worden door onze collega Fabiënne. Wij horen het graag per mail indien jullie hiervoor een afspraak willen maken. 

 

 

Lieve groet,

 

De meiden van verloskundigenpraktijk De Vooroever