Echo-apparaat bij ons in de praktijk
29-03-2009

Sinds eind maart 2009 hebben wij een echo-apparaat in de praktijk. Het is nu dus mogelijk om de termijnecho (12 weken echo) bij ons op de praktijk (in Medemblik) te laten doen.  Ook indien wij aan het eind van de zwangerschap twijfelen over de ligging van de baby, kan in Medemblik de liggingsecho gedaan worden.

 

"Hierdoor kunnen we een betere service bieden naar onze cliënten toe met meer continuïteit en hoeven mensen niet meer voor deze echo's naar Hoorn toe. Het maken van een echo is erg dankbaar werk en een verrijking van ons vak! We zijn dan ook erg blij dit aan zwangeren en hun partners aan te kunnen bieden."

De 20 weken echo kan niet bij ons op de praktijk gedaan worden. Hiervoor blijven wij verwijzen naar Hoorn.

 

Echo_apparaat

Tijdens uw eerste bezoek aan onze praktijk (rond 8-9 weken zwangerschap) zullen wij u verdere informatie geven over de echo en een afspraak maken voor de termijnecho. Het is dus niet zo dat wij de eerste controle meteen al een echo maken. Indien u op uw echo-afspraak bij ons in de praktijk een USB-stick meeneemt, kunnen wij u enkele digitale foto's meegeven van uw kindje.


Echo_12wkn

De kosten van de echo’s worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bent u verzekerd bij onderstaande zorgverzekeraar dan vragen wij om het echo- onderzoek eerst aan ons te betalen.

De nota kunt u dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar:
AEVITAE ; AMERSFOORTSE ;AVERO ACHMEA ; FBTO ;CZ ; IZA ; KETTLIZZ EN DEENIK : FORTIS ASR ; PNO ZIEKTENKOSTEN ; SALLAND ; TURIEN & CO.