BabyParade

Mees van Weerden
Naam:Mees van Weerden
Geboren op:13-03-2019
Gewicht:3900 gram
Zoon van:Herman en Anouk van Weerden - Verblaauw


Simone bevallen van dochter Julia
04-10-2017

Julia voor op de website praktijk

Bevalling geboorte Julia: 10 september 2017!

Op zaterdag 9 september werd ik ’s ochtends wakker en ging naar het toilet. Met het afvegen zag ik dat ik wat helderrood bloedverlies had. Een teken dat de bevalling mogelijk één deze dagen zou gaan beginnen. Die zaterdag heb ik de hele dag een wat onrustige buik gehad, vaak gespannen en regelmatig helderrood bloedverlies.
Doordat mijn dochter Lorna de volgende dag 6 jaar zou worden en ik nog best wat dingen moest doen, zoals een mooie eenhoorn taart maken van fondant, had ik voldoende afleiding.
Doordat mijn buik de hele dag zo gespannen was begon ik te twijfelen over de kindsbewegingen die ik voelde in mijn buik. Het kindje was rustiger. ’s Avonds toch even telefonisch contact met Hinke gehad.
Om 4:00 uur ‘s nachts heb ik voor het eerst in deze zwangerschap zelf een keer de harttonen geluisterd van de kleine, deze waren prima. Om 5:00 uur werd ik weer wakker en voelde ik aan mijn buik dat het vandaag wel door zou gaan zetten. Op de verjaardag van mijn dochter! Ik ben om 6:30 uur gaan douchen en heb Lorna en Hidde wakker gemaakt. We hebben toen als gezin het cadeau aan Lorna gegeven voor haar verjaardag. Ook heb ik mijn schoonzus gebeld of die om 8:00 uur Lorna en Hidde op kon komen halen. Nog even samen zingen en de kaarsen op de taart uitblazen. Ze gingen gelukkig blij mee, maar toch als moeder wel lastig om je dochter weg te moeten sturen op haar eigen verjaardag!
Om 9:40 uur zette de bevalling toch echt door. Mijn weeën kwamen om de 3 minuten. Ze begonnen meer pijn te doen, maar waren nog prima op te vangen. Om 10:00 uur heb ik de kraamverzorgster geappt dat het wel verstandig was om onze kant op te komen, omdat het vorige keer ook best vlot was gegaan. Direct daarna ook Hinke gebeld dat ze toch maar onze kant op moest komen omdat het best pittig werd. Het blijft lastig om te bepalen wanneer je echt moet bellen!
Om 10:40 uur hebben we voor het eerst bepaald hoever ik in de ontsluiting zat en of het echt nog een hoofdligging was. Gelukkig hoofdje ligt voor, maar nog wel hoog en 5 cm ontsluiting.
Om 10:57 uur krijg ik nog een berichtje van mijn schoonzus waarbij ze voor Lorna zingen en haar verjaardag daar heel leuk vieren. Emotioneel was het dat best lastig voor mij als mama om daar niet bij te kunnen zijn. Door de emoties en de pijn was het even teveel op dat moment en moest ik even huilen. Maar gelukkig kon ik mezelf herpakken.
Om 11:45 uur krijg ik het best zwaar, de weeën zijn pittig. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben en mogelijk dat Hinke de vliezen kan breken. Ik heb dan 6-7 cm en de vliezen worden gebroken. Mooi helder vruchtwater. Na 5 minuten begin ik al wat drukgevoel te krijgen en duw reflexmatig al wat mee.
Om 12:06 uur start ik echt met actief meepersen en gelukkig gaat dat heel snel. Na 10 minuten ligt mijn dochter Julia al op mijn buik. Julia doet het direct prima. Zelf moet ik echt weer even bijkomen, dat gevoel had ik ook bij de geboorte van Lorna en Hidde. Maar ik ben blij dat het weer achter de rug is.
Hoe is het toch mogelijk dat mijn beide dochters geboren zijn op 10 september! Toch wel heel speciaal! Lorna is super blij met het cadeau, een zusje, dat ik voor haar heb als ze weer thuis komt om 14:15 uur. Trotse zus en broer heeft Julia!
Super blij weer met de hulp en ondersteuning van Hinke! Hinke heeft er weer voor gezorgd dat ik me helemaal veilig en op mijn gemak voelde. Heerlijk weer thuis bevallen! Echt super fijn in je eigen omgeving! Dat was toch wel weer één van mijn grote wensen. In de kraamtijd hadden wij weer gekozen voor Anneloes Bloemendaal, wat een top kraamverzorgster. Ze zorgt voor rust in huis en dat grote zus Lorna en grote broer Hidde helemaal zichzelf kunnen zijn. Bedankt meiden!
Julia Cornelia Pieternella Bosma is geboren bij 39+2 weken zwangerschap en haar geboortegewicht is 3940 gram.