BabyParade

Mees van Weerden
Naam:Mees van Weerden
Geboren op:13-03-2019
Gewicht:3900 gram
Zoon van:Herman en Anouk van Weerden - Verblaauw


Hoera Fem is geboren!
23-07-2017

Lieve mensen,

 

Vanuit mijn beroep wist ik al dat het onwijs bijzonder was om een zwangerschap, bevalling en kraambed te mogen meemaken. En nu? Nu mocht ik het zelf vanaf de andere kant beleven, wat een rijkdom! 

Mijn zwangerschap verliep heel voorspoedig en tot in de laatste weken voor mijn verlof heb ik nog heel veel mooie bevallingen mogen begeleiden in de nachtelijke uurtjes! Heel onwerkelijk vond ik het toen nog om mezelf voor te stellen dat ik deze zware klus over een aantal weken zelf mocht gaan klaren. Maar op 28 juni was daar toch echt heel plotseling het moment waarop ik dacht: hé, volgens mij heb ik gebroken vliezen! Het was even voor 10 uur in de avond. Snel kijken naar de kleur van het vruchtwater, mooi helder, fijn! Ja en dan je kraampakket maar eens openen en de netbroekjes en kraamverbanden tevoorschijn halen, want die had ik echt wel even nodig;). 

Na ongeveer 10 minuutjes voelde mijn buik al niet zo prettig meer en al snel dacht ik 'poe, dit is best wel pittig'. Ik probeerde wat te ontspannen, want ja hoe meer je kunt ontspannen hoe makkelijker de pijn te verdragen is, maar dat vond ik nog best lastig. Eerlijk gezegd wist ik het eerste uur even niet waar ik het zoeken moest. Hinke werd snel gebeld door mijn partner en ik was blij dat ze er even na 11 uur was! Om half 12 had ik 5 cm ontsluiting en om kwart over 12 al 10 cm, ongelofelijk snel! Voordat kleine Fem op 29 juni geboren werd moest ik nog wel 2 uur en 10 minuten persen, wat dan weer behoorlijk lang is. Maar alle clichés zijn waar, je krijgt er het mooiste cadeau voor terug! Wow, wat bijzonder toen ze op mijn borst lag en haar eerste huiltje liet horen. Al met al vond ik het een prachtige ervaring.

De kraamweek verliep eveneens voorspoedig en we hebben genoten van onze lieve kraamverzorgster Marleen. Inmiddels is Fem ruim 3 weken en ze doet het fantastisch!

Liefs Ingrid

Img_2606

Img_2611