BabyParade

Filemon Schouten
Naam:Filemon Schouten
Geboren op:04-08-2019
Gewicht:3840 gram
Zoon van:Henrie en Katrien Schouten, broertje van Jalissa, Mayara en Manuel


Cursus Mindful zwanger
18-12-2015

Op 17 februari 2016 start in Hoorn de nieuwe cursus “Mindful zwanger”.

Mindful zwanger

Mindfulness; doelbewust en zonder oordeel aandachtig zijn in het nu. Wanneer je de tijd neemt om mindfulness te leren, kan dat je helpen beter om te gaan met de (onvermijdelijke) stress van zwangerschap en de onzekerheid van het geboorteproces. Met Mindful zwanger en bevallen train je namelijk vertrouwen, geduld en kracht. Hoe mooi is dat?

Meer informatie

Bewust en ontspannen je zwangerschap beleven en bevallen. Leren omgaan met veranderingen, onzekerheden, ongemakken en pijn. Vertrouwd raken met je lichaam en je grenzen leren kennen.
Het zijn aspecten die horen bij Mindful zwanger en bevallen.

Mindful zwanger en bevallen bestaat uit 7 lessen. Elke les duurt 5 kwartier. Onderwerpen die tijdens de training Mindful zwanger en bevallen aanbod komen zijn oa je automatische piloot, omgaan met pijn, ongemak en angst, krachtgevende overtuigingen en wat je helpt om goed voor jezelf te zorgen. Dit onder andere via meditatie- en bewustzijnsoefeningen. Zo leer je onder meer je aandacht steeds opnieuw te richten naar je lichaam. Dit zal je bij de bevalling helpen rustig en gefocust te blijven. Van deze zwangerschapscursus heb je ook ná je zwangerschap veel profijt. Waardevol voor jou, je kindje én iedereen om je heen.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1 uur en een kwartier. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. Het advies is tussen de 18 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus. Naast de bijeenkomst, word je uitgenodigd iedere dag thuis te oefenen met behulp van geluidsfragmenten en werkboek. Aangezien dit een verkorte training is van een reguliere mindfulnesstraining, wordt aangeraden minimaal een half uur per dag aan de thuisoefeningen te besteden. Uniek aan Mindful zwanger en bevallen is dat je tussentijds vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen via een besloten Facebookgroep.

Voor ieder zwangere in het werkgebied van de GGD Hollands Noorden.

LET OP
Exacte data en tijden worden zichtbaar bij het invullen van het inschrijfformulier in de rechter kolom.
Voor zwangeren vanaf 18 weken

Praktische informatie
Voor wie
Aanstaande ouders/opvoeders
Gemeente(s)
Alkmaar, Hoorn
Kosten
60,-

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag 08.00 - 15.0008.00 - 15.00 FREE uur terecht bij een cursusbureau via telefoonnummer 088 - 0100557 of e-mail cursusbureau@ggdhn.nl

http://ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten/mindful-zwanger.aspx#.VnRhj1Katmx