Hinke bevallen van dochter Mara
05-11-2015

Lieve meelevenden,


Een berichtje van een trotse pas bevallen verloskundige en nu moeder. Wat een fantastische ervaring! Graag wil ik deze ervaring met jullie delen door er iets over te schrijven.
Februari 2015 deden we een positieve test, wat een geluk, ik heb door de kamer gedanst! Nu mocht ik alles zelf ervaren. Je maakt je een bepaalde voorstelling van de zwangerschap, zeker omdat ik er dagelijks mee te maken heb in mijn werk. Maar het overtrof mijn verwachtingen, wat vond ik het heerlijk om zwanger te zijn! Alles verliep ook heel voorspoedig, dat hielp daar natuurlijk bij, ik had weinig last van de zwangerschap. We genoten van het nieuwe leven in mij en mijn buik begon al snel aardig te groeien. Ik vond het allemaal fantastisch, de echo's, de eerste keer leven voelen in je buik, de controles bij mijn collega's, het groeiende mensje in je buik! Heerlijk! Langzaamaan begonnen we aan de uitzet, wat heb je veel nodig voor zo'n klein mensje. Mijn laatste bevalling heb ik begeleid bij 32 weken zwangerschap, het werken ging me gelukkig nog prima af. Na 32 weken had ik eerst een aantal weken vakantie waarna het verlof begon. Dat was toch wel even wennen, ik vind mijn werk heerlijk, dus even omschakelen om dit achter me te laten. Maar de laatste weken merk je toch dat je verlof er niet voor niets is, dus heb ik genoten van de rust thuis.
Onze lieve dame liet wel even op zich wachten...
Op 20 oktober begonnen de weeën op het nippertje gelukkig toch nog vanzelf bij 41 weken en 6 dagen. De weeën waren aan het begin goed te doen, maar werden op een gegeven moment toch wel pittig, maar gelukkig werd ik goed ondersteund door mijn man en door Ingrid. Helaas vorderde de ontsluiting onvoldoende en had ik een zetje nodig in het ziekenhuis. Daarna ging het gelukkig vlot en voorspoedig en mochten wij op 21 oktober 2015 om 3.28 ons lieve kleine meisje Mara in onze armen houden. Ingrid heeft haar nichtje aangepakt in het ziekenhuis. En inderdaad... wat een heeeeerlijk moment is dat! Ze was heel helder en keek ons met grote ogen aan, in een ogenblik waren we helemaal verliefd op dit meisje!! Wat een fantastische ervaring!
De kraamtijd verliep soepel, we werden de eerste week heerlijk verzorgd door Miranda, we genoten! Ons meisje dronk ontzettend goed aan de borst en groeide als kool. Ook mijn herstel verliep gelukkig voorspoedig, waardoor ik alweer wat meer kan doen en lekker buiten kan lopen.

Al met al zijn we ongelooflijk gelukkig en dankbaar voor ons lieve gezonde meisje Mara! Wat een fantastische ervaring!
We willen iedereen danken voor het getoonde medeleven, dit was echt hartverwarmend! En we wensen iedereen die ook zwanger mag worden net zo'n mooie ervaring toe als wij hebben mogen hebben!

Lieve groet,
Gillis, Hinke en Mara

Mara van belzen